Framtidens kompetens

Konsultuppdrag

Skriven av Lennart Nilsson

Lennart är en av grundarna av GigPort och har verkat i olika ledande roller i konsultbranschen sedan 1989, de senaste 20 åren i egen regi. Lennarts har stor kunskap & erfarenhet om konsultbranschen och har byggt ett stort nätverk i densamma.

2022-10-13

Hur attraherar man den kompetenta arbetskraften i framtiden

Vad kännetecknar förändringen av arbetsmarknaden och går det att förutspå hur den kommer att se ut framöver. 

Vilken arbetsmarknad talar vi om då? Vi fokuserar här på arbetsmarknaden för ingenjörer.

En tydlig trend

Vi på GigPort ser en klar och tydlig trend. Fler och fler ingenjörer vill äga sin egen tid. Detta gör man enklas genom att äga sitt eget Jag AB.  

Vilka är då fördelarna med detta?

Jo man kan ganska snabbt bygga upp ett starkt kapital genom att arbeta mycket under vissa perioder hos sin kund. Man äger ju sin egen tid och kan därför arbeta många timmar och därmed fakturera många timmar per månad. Allt för att snabbt skapa en stabilare och tryggare framtid för sitt eget Jag AB och därmed för sig själv som privatperson.

Den lön man tar ut kan man också anpassa till den privata situation man för tillfället har. Ju mindre lön man tar ut, desto mer pengar sparar man i sitt eget Jag AB. Det vill säga, du äger fortfarande pengarna själv och kan välja hur du vill göra med dem och din framtid.

Viktigast i livet

Människor ser heller inte jobbet som det viktigaste i livet längre vilket vi gjorde mer förr. Då var det viktigt med karriär och hög lön, vilket också ofta gav social status. Idag är tid det som är mest viktigt, mer egentid och framförallt att kunna så långt det är möjligt att ”äga” sin egen tid. Ekonomisk frihet ger oss alla just den möjligheten.

Hur skapar men denna möjlighet för sig själv?

Vad finns det då för nackdelar och hur kan man minimera dessa så mycket som möjligt.

Det som får många ingenjörer att tveka inför att starta eget företag och sälja sina timmar är just säljandet. Många anser sig inte kunna sälja sin egen tid och det är faktiskt inte alltid så lätt. Det gäller att ha bra kontakter och det gäller att veta hur själva försäljningen går till. Många kunder kräver också avtal och dessa är inte så lätt att få om man är för liten leverantör. En annan sak man ofta också känner är att man är väldigt ensam. Det skulle vara trevligt att ha lite arbetskamrater. 

Då är det bra att finnas i ett sammanhang. Ett sammanhang med andra som gör i stort sett samma sak. Där man kan få tips och råd eller omvänt ge och där den samlade kraften är den som möter kunderna med avtal, försäkringar mm.

Hos GigPort kan du göra just det här

Med GigPort har vi byggt just detta. En plattform där flera tusen ingenjörskonsuler är samlade. Kunder och konsultchefer använder detta verktyg för att just söka och hitta den kompetens man vill anlita. 

Med denna plattform vill vi öka möjligheterna för människor att snabbare och enklare kunna starta sin förändring i yrkeslivet och därmed kunna börja äga sin egen tid. 

Vi stöttar och driver på trenden kring vad som är viktigast för framtidens människor. 

När vi intervjuar människor som har tagit steget tillsammans med oss och skapat sitt eget Jag AB och därmed börjat ”äga sin egen tid” är det alltid samma svar: ”- Varför gjorde jag inte detta tidigare” Gör det nu, du också. Skapa din profil på GigPort så har du tagit ditt första steg på vägen till att äga din egen tid.

Du kanske också gillar…