Ensam är stark

Ensam är stark

Skriven av Jonas Leijon

Jonas är en av grundarna av GigPort och har lång bakgrund som konsult i Öresundsregionen. Han har över 20 års erfarenhet inom konsultbranschen vilket skapat ett enormt nätverk av både kunder och konsulter.

2022-08-15

Våga be om hjälp

Eller är ensam stark egentligen? Jag hävdar att man absolut kan springa snabbt ensam men det är som ett lag man kommer framåt. Att våga be om hjälp är en enorm styrka.

Mitt absoluta bästa råd till dig som konsult är: Fokusera på det du är bra på! Utbilda dig, förkovra dig, lev ditt yrke och bli den sanna experten som bara du kan bli inom ditt område!

Det handlar inte om att låsa in dig i en garderob och bli osocial. Fakturera din arbetsdag till kund och lägg sen typ 30 min extra/dag på ett webinarie, en bra bok, Youtube eller vilken plattform som helst inom ditt ämne. Gör du detta är du ljusår framför dina konkurrenter och har din framtid säkrad både som konsult eller anställd. 

Tänk att slänga upp den i din säljpitch – Jo, sen kompetensutvecklar jag mig 180h/år och har gjort det de senaste 12 åren… 

Om jag tittar tillbaka på min egen resa så la jag alldeles för mycket tid på att fundera på:

– Hur är det att starta eget? Hur hittar jag kunder/uppdrag?

– Hur startar man aktiebolag? Det måste vara svårt och dyrt.

– Bokföring, det kan inte jag!?

– Försäkringar, vad behöver jag och vad kostar det?

– Pension, vad händer med den som egenföretagare?

– Banken, ska jag ha samma som idag eller hur funkar det?

Efter åratal av funderingar, timmar framför datorn så gjorde jag det! Jag bad om hjälp och vilken befrielse!! 

Jag ringde helt enkelt en egenföretagande konsult från LinkedIn som jag lärt känna och ställde kanske 10 frågor.

Sen ringde jag www.bolagspartner.se som startar 10% av Sveriges aktiebolag idag. De kunde såklart svara på alla mina frågor.  Det tog 4 minuter!

www.slipp.se för bokföring. 5 minuter!

www.trygghansa.se för försäkringar 5 minuter! 

Det finns såklart andra leverantörer men det är inte det som är det viktiga här. Det viktiga är att du inte ödslar din tid på att tro att du måste jag järnkoll på allt!

Fortsätt bygg kunskap inom ditt område istället, jobba en timme extra och lägg ut bokföringen på ett externt företag. Det finns lösningar för ett par hundralappar per månad och då sköter de allt samtidigt som du har full koll via en app.

Jag ser fram emot när folk pratar om GigPort i framtiden. Varför har det inte funnits verktyg innan som gör att man kan hitta tillgänglig kompetens? GigPort – konsulternas samlingsplats

Ensam är stark men för egenföretagare hävdar jag att Ensam blir stark

Jonas Leijon – GigPort

Du kanske också gillar…