Konsultuppdrag

Konsultuppdrag

Skriven av Jonas Leijon

Jonas är en av grundarna av GigPort och har lång bakgrund som konsult i Öresundsregionen. Han har över 20 års erfarenhet inom konsultbranschen vilket skapat ett enormt nätverk av både kunder och konsulter.

2022-05-11

Konsultuppdrag

Som konsult och egenföretagare så står man alltid inför utmaningen att hitta nytt uppdrag. Hos många finns det ofta en oro, hur långt är det kvar på mitt kontrakt, kommer kunden förlänga, är det dags att börja söka nytt? För andra är det detta man drivs av, vilka utmaningar finns framför mig, vad kan jag lära mig nu, vilket nätverk ska jag nu bygga osv.

Hitta nytt uppdrag – hur gör man?

Det finns såklart ingen magisk formel för att lyckas här men däremot vill jag dela med mig av värdefulla tips som fungerat för mig genom åren.

1. Öka din aktivitet på sociala medier

Oftast är detta den absolut snabbaste vägen att nå många kontakter på kort tid. Styrkan i ett nätverk ska inte underskattas, tvärtom det ska nyttjas så mycket du kan. Den som läser dina inlägg kanske hamnar i ett läge där det finns en öppning för ett nytt uppdrag och då måste du vara top of mind. Min rekommendation är att göra 1 inlägg/vecka på LinkedIn.

Se till att din profil är uppdaterad och att man efter 5 sekunder kan förstå vem du är och vad du vill. Våga be om hjälp varvat med intressanta inlägg som kan engagera dina läsare. Skriv vad som händer i just ditt yrke, ge tips till andra, kommentera och gilla andras inlägg och lägg till ett par kontakter varje dag som kan vara intressant för ditt nätverk!

Lägg 10 minuter varje dag dedikerat till LinkedIn. Det kommer att ge resultat både långsiktigt och kortsiktigt!

2. Aktivera alla dina gamla kollegor och arbetsplatser

Kontakta dom och beskriv din situation. Du kommer bli förvånad hur hjälpsamma gamla vänner och kollegor är. Det blir många kontakter och ALLA kommer att säga att de vet inget just nu men att de ska hålla ögonen öppna. Precis där vill du hamna! Nu är bollen i rullning och detta tillsammans med aktivitet på sociala medier gör att du alltid är top of mind i ditt nätverk så fort någon har en öppning på ett konsultuppdrag.

3. Våga be om hjälp

Hänger tajt ihop med punkten ovan men tåls att förstärkas. Många älskar att hjälpa andra, kanske du också gör det? Om man kan hjälpa så gör de flesta det, utmaningen är bara att träffa rätt. Detta gör man med ihärdighet, taktik och ren och skär tur.

Tur är ett kapitel för sig men om du följer de tre stegen ovan och ör ihärdig så kommer du ha fantastiska förutsättningar för att hitta ditt nästa konsultuppdrag. Det kommer inte vara tur utan skicklighet.

Stort lycka till!

Konsultuppdrag
Hitta konsultuppdrag genom att följa några enkla knep

Du kanske också gillar…